Nu får pizzerian konkurrens! Med en pizzasten från italienska Smeg kan du baka pizzor med härligt krispig botten. Den rektangulära pizzastenen gör att ugnen får liknande funktion som en vedeldad ugn, och det gör att pizzorna får en krispig botten. Den kan även användas som baksten för till exempel bröd, foccacia eller kakor. -Modell: PPR2 -Stenen är 42x37,5 cm och passar både 60 cm och 45 cm ugnar. Såhär använder du Smegs pizzasten:
- Ta bort alla plåtar och galler
- Välj alternativet ”Över- och undervärme” och sätt på ugnen på maxtemperatur (oftast 250-280°C)
- Placera pizzastenen på botten av ugnen
- Låt den värmas upp i 20 minuter. Stenen kommer upp till ca 300°C, den perfekta temperaturen för att baka pizza!
- När stenen har kommit upp i temperatur, placera pizzan direkt på stenen och grädda i 4-5 minuter.
- En pizza med tjockare botten kan ta ca 1-2 minuter längre tid. Testa dig fram för den perfekta tiden!