Nordisk Råvara Höstärt - ekologiska ärtor Nordisk Råvara Höstärt är en brunspräcklig ärta med ljust inkråm och mycket smak. Höstärt är en typ av gråärt som har sitt ursprung i Österrikes alplandskap. Den är unik eftersom att den sås redan på hösten och dess rotsystem bidrar till att förebygga jorderosion.Om Nordisk RåvaraNordisk Råvara letar i vårt kulturarv efter äldre växter som glömts bort eller är på väg att försvinna och gör dem tillgängliga igen. Vilket bidrar till att bibehålla mångfalden.Nordisk Råvara tycker att det är viktigt att maten vi producerar och äter ska odlas på nära håll med omsorg och eftertanke. Miljön ska belastas så lite som möjligt. Istället för att skada klimatet ska odlingen bidra till att reparera klimatet genom att binda kol i marken. Maten ska var spårbar och det ska vara tydligt varifrån den kommer och vem som är odlare. Alla grödor från Nordisk Råvara odlas i Sverige hos ett nätverk av engagerade odlare. Användning av Nordisk Råvara Höstärt Nordisk Råvara Höstärt passar ett använda i grytor, soppa eller i sallad. Den är också god i ärtmjölsrätter, som plättar och bröd.TillagningSkölj ärterna noga i kallt vatten. Blötlägg i minst 10 timmar. Skölj noga i kallt vatten. Koka i 20 minuter i vatten med 2 % sälta.