Nordisk Råvara Grön Lins Anicia - ekologiska linser Nordisk Råvara Grön Lins Anicia är en smakrik och fast delikatesslins med Fransk stjärnstatus. Här i norr får linsen ännu mer smak då den mognar långsammare. Det är en vackert marmorerad grönsvart lins med vegetal doft som drar åt vitpeppar och vått gräs. Linsen härstammar från den franska kommunen Le Puy-en-Velay i Loire där den får kallas puylins. Om Nordisk RåvaraNordisk Råvara tycker att det är viktigt att maten vi producerar och äter ska odlas på nära håll med omsorg och eftertanke. Miljön ska belastas så lite som möjligt. Istället för att skada klimatet ska odlingen bidra till att reparera klimatet genom att binda kol i marken. Maten ska var spårbar och det ska vara tydligt varifrån den kommer och vem som är odlare. Alla grödor från Nordisk Råvara odlas i Sverige hos ett nätverk av engagerade odlare. Användning av Nordisk Råvara Grön Lins Anicia Delikatesslinsen kokar inte sönder utan behåller sin fina form vid kokning. Det gör den perfekt för soppor eller grytor. Den är även god för sig själv smaksatt med brynt smör eller som en linssallad.TillagningSkölj linserna noga. Koka upp rikligt med vatten och salt (2,5 %). Lägg i linserna och låt dem koka försiktigt i 17 minuter.Förvaras torrt och svalt.