Nordisk Råvara Gotlandslins - ekologiska linser Nordisk Råvara Gotlandslins är en liten pastellrosa lins med nötig smak och en perfekt balans mellan sötma och beska. Fram tills slutet av 1800-talet hade nästan varje gotländsk gård en liten linsodling. Tyvärr höll Gotlandslinsen på att försvinna helt men är du på väg tillbaka tack vare ett gäng entusiaster. Den är hyllad för sin unika smak och näringsinnehåll.Om Nordisk RåvaraNordisk Råvara letar i vårt kulturarv efter äldre växter som glömts bort eller är på väg att försvinna och gör dem tillgängliga igen. Vilket bidrar till att bibehålla mångfalden.Nordisk Råvara tycker att det är viktigt att maten vi producerar och äter ska odlas på nära håll med omsorg och eftertanke. Miljön ska belastas så lite som möjligt. Istället för att skada klimatet ska odlingen bidra till att reparera klimatet genom att binda kol i marken. Maten ska var spårbar och det ska vara tydligt varifrån den kommer och vem som är odlare. Alla grödor från Nordisk Råvara odlas i Sverige hos ett nätverk av engagerade odlare. Användning av Nordisk Råvara Gotlandslins Gotlandslinsen från Nordisk Råvara är en delikatess som kan användas i en mängd rätter. Den är mycket användbar i exempelvis linsbiffar och till sallader. Den går fint att mala till mjöl för plättar eller bröd. Koket ger också en fin och användbar buljong. För avancerade hemma kockar kan linsen även fermenteras för att göra exempelvis misopasta.TillagningSkölj linserna noga. Koka upp rikligt med vatten och salt (2,5 %). Lägg i linserna och låt dem koka försiktigt i 17 minuter.Förvaras torrt och svalt.