Det Lilla Köksbryggeriet Kombucha-kit - Ett komplett hembryggningskit Kombucha-kit från Det Lilla Köksbryggeriet är ett helt komplett kombucha-kit med ekologiskt te för hembryggning. Kombucha är en läskande och hälsosamt dryck gjord på fermenterat te. Kombucha tillreds på svart- eller grönt te som får jäsa tack vare en speciell te-svamp kallad scoby (jäst). För att slippa tillsatser, mikrofiltrering och pastörisering gör du bäst i att brygga din egen Kombucha. Då kan du dessutom smaksätta den precis som du vill. Det Lilla Köksbryggeriets kombucha-koncept gör det möjligt att helt utan förkunskaper brygga egen kombucha på ett enkelt sätt. Med kitet från Det Lilla Köksbryggeriet kan du brygga kombucha flera gånger. Tänk på att spara på scobyn när kombuchan är klar. En bryggning med Kombucha-kit ger cirka 1 liter kombucha.I kitet ingår:Anpassad jäsburk av glasTermometerDet Lilla Köksbryggeriets kombucha-recept2 st bygelflaskor med keramisk patentkork (50 cl) Användning av Det Lilla Köksbryggeriet Kombucha-kit Det medföljande receptet i kombucha-kit har ett bäst-före-datum på 3-6 månader, vilket betyder att du har 3-6 månader på dig från att du beställer tills att receptet behöver användas för att brygga en kombucha. Scobyn som man får med går sedan att använda upprepade gånger. Bryggutrustningen som medföljer går naturligtvis att användas om och om igen. Men tänk på att noga diska ut senaste bryggningen innan du startar en ny jäsning. Kombucha scobyn kan du behålla i en separat desinficerad stängd burk täkt med lite av din nybryggda kombucha. För att brygga kombucha krävs inget stort kök utan det går utmärkt även i ett litet kök. Tiden för själva förberedelser är ca 45-60 min och sedan ska kombuchan jäsa mellan 5-12 dagar. Häll sedan på flaska och låt kolsyra bildas i 2 dagar innan du dricker den. Sista steget är valfritt då den går utmärkt att dricka utan kolsyra. Viktigt att tänka på!Om du köper Kombucha-kit är det bäst att hämta ut paketet från utlämningsstället så fort det har kommit dit. Speciellt mitt i sommaren vid höga temperaturer. När man brygger kombucha så bildas det kolsyra. Har man den stående i flaskor i kylen är det viktigt att lätta på trycket i flaskorna regelbundet. Kombucha kan nå ytterst låga alkoholnivåer ungefär 0,5%.