Godisspel och lekar som gör festen roligare och godare

  • 15 Feb, 2024

Godisspel

Godisspel är lika roliga som välsmakande. Förutom att njuta av läckerheter från godisskålen kan du höja stämningen genom att inkludera lekar och spel som är inspirerade av dina favoritgodisar. Här är några underhållande och lekfulla idéer som kommer att sätta socker på ditt nästa evenemang.

5 godisspel som garanterat gör succé

1. Gissa Godissorten

Material: En samling olika godissorter med förpackningen borttagen.
Hur man spelar: Lägg ut de olika godissorterna på ett bord och be deltagarna att blunda. En i taget får de välja ett godis och smaka på det utan att titta. Deras uppgift är att försöka gissa vilken godissort det är. Den som gissar flest rätt vinner.

2. Godisbingo

Material: Bingo-bräden, lösgodis, och en skål att dra siffror från.
Hur man spelar: Ge varje deltagare en bingo-bräda som är förtryckt med olika godissorter istället för siffror. När du drar en siffra, representerad av en godissort, lägger deltagarna en godisbit på motsvarande plats på sin bräda. Den första som får en rad av godisar i någon riktning vinner en pris eller en extra godisbelöning!

3. Godissläpp

Material: En stor behållare fylld med godis, en bit tyg eller ett stort lakan.
Hur man spelar: Placera deltagarna runt den stora behållaren med godis. När startsignalen ges, släpper du ner godiset i behållaren och deltagarna måste snabbt samla så mycket godis som de kan genom att dra upp tyget. Efter en viss tid stoppar du och låter varje deltagare räkna sina skatter. Den som samlar mest vinner.

4. Godisbyte

Material: Ett stort bord, ett antal olika sorters godis, tång eller pincett.
Hur man spelar: Placera ut en mängd olika godissorter på bordet. Dela in deltagarna i lag eller par. Varje lag får en tång eller pincett. Uppgiften är att överföra så mycket godis som möjligt från det gemensamma bordet till deras egen behållare på en viss tid (t.ex. 1 minut). Men det finns en twist - de kan bara använda tången eller pincetten för att plocka upp godiset. Det lag som lyckas samla mest godis vinner.

5. Godisvändning

Material: Ett gäng smågodisar, handskar (gärna lite kladdiga eller ogenomskinliga).
Hur man spelar: Dela in deltagarna i lag och låt dem sätta på sig handskarna. Placera en hög med godis framför varje lag. Deras uppgift är att vända på handskarna och använda dem för att plocka upp godiset. Det lag som först samlar allt godis vinner.

Oavsett om du är en godisälskare eller bara letar efter en kul aktivitet att inkludera på din nästa fest kan dessa godisspel göra succé. Om du letar efter andra spel kan du ta del av dessa speltips. Så varför inte sätta upp en godisbuffé och låta festen börja?